Rewrite letters from the image.
 
 

Mrazivě dobré domácí limonády

Mrazivě dobré domácí limonády

17.8.

Co dělat když nemáme doma čerstvé ovoce? Je dobré se na tuto situaci připravit a v době hojnosti si vyrobit ledové zásoby. Zabere Vám to jenom chvilku a domácí limonády pak můžete bez problémů vykouzlit kdykoliv z domácích zásob. Rodina i hosté vás budou milovat.

Rychlá limonáda z ledového "lesního ovoce"
Recept: hrstka mraženého rybízu, borůvek a malin (doporučujeme domácí - pokud nemáte můžete použít také kupované mražené ovoce), perlivá / neperlivá voda
Postup:
- vložte mražené ovoce do sklenice
- doplníme perlivou / neperlivou vodou dle chuti



Limonáda z ledového "lesního ovoce" s malinovým sirupem
Recept: hrst rmraženého rybízu, borůvek a malin, 1 lžíce malinového sirupu, perlivá / neperlivá voda
Postup:
- vložte mražené ovoce do sklenice
- přidejte lžíci malinového sirupu, vyzkoušet můžete také rybízový nebo jahodový
- doplníme perlivou / neperlivou vodou dle chuti



Ledová limonáda z "lesního ovoce" a domácího sirupu
Recept: hrst rmraženého rybízu, borůvek a malin, 2 kostky zamraženého domácího sirupu, perlivá/ neperlivá voda, meduňka pro ozdobu
Postup:
1. Pamatujete, jak jsme vyráběli domácí rybízový sirup? Pokud ne, připomeneme si postup:
- z rybízu získejte šťávu - doporučujeme použít šnekový odšťavňovač nebo bobulky rybízu rozmixujte a přeceďte přes sítko nebo plátýnko
- šťávu nalijeme do hrnce a postupně přisypeme třtinový cukr dle chutí a sladkosti rybízu
- zahříváme než se cukr rozpustí

2. Po vychladnutí sirup nalijeme do tvořítka na led a dáme zamrazit

3. dvě mražené kostky sirupu a mražené ovoce vložíme do sklenice
4. doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti a ozdobíme meduňkou

17.8. (jab)
Tématický seriál

Víme, co pijeme – úvod

11.2.

Pokud chceme zjistit, jaká je aktuální kvalita pitné vody ve vašem městě městě, stačí navštívit www stránky vodárenských...

Víme, co pijeme – ověřování fyzikálních, chemických a organoleptických ukazatelů

11.5.

V předchozích dílech našeho seriálu o kvalitě vody jsme si představili mikroorganismy, které by se rozhodně neměly v...

Víme, co pijeme – ověřování mikrobiologické nezávadnosti

15.2.

V minulém díle jsme vysvětlili, jaký je rozdíl mezi nejvyšší mezní, mezní a doporučenou hodnotou hygienických limitů. Dnes...

Anketa
Pijete vodu z kohoutku?