Rewrite letters from the image.
 
 

Jak na domácí limonády?

Jak na domácí limonády?

23.6.

Venku je teplo a vy máte chuť na něco dobrého? Kupovaná zmrzlina je hodně kalorická a domácí složitá? Vyzkoušejte osvěžující domácí limonádu... V letním seriálu vám budeme přinášet tipy na jednoduché a rychlé recepty, které zvládnete třeba i na chatě. V prvním díle se věnujeme limonádám z jahod. 

Že jste jahodovou limonádu ještě nevyzkoušeli? Tak to se dá rychle napravit..
Recepty uvádíme pro 1 sklenici, takže můžete experimentovat a připravit třeba každému v rodině jinou limonádu. 


Klasická jahodová limonáda
Recept: hrstka jahod, perlivá nebo neperlivá kohoutková, máta nebo meduňka
Postup:
- jahody rozmixujete a přecedíte přes husté sítko - získáte tak čistou šťávu bez zrníček, použít můžete také šnekový odšťavňovač
- doplníte perlivou/neperlivou vodou dle chuti
- menší jahody nakrájíte na plátky a vložíte do sklenice
- jako ozdobu můžeme použít jahody s mátou nebo meduňkou
 




Domácí jahodová limonáda s melounem
Recept: menší hrstka jahod, meloun, perlivá nebo neperlivá kohoutková, limetka
Postup:
- jahody rozmixujete a přecedíte přes husté sítko - získáte tak čistou šťávu bez zrníček, použít můžete opět také šnekový odšťavňovač
- doplníte perlivou/neperlivou vodou dle chuti
- meloun nakrájíte na plátky a vložíte do sklenice
- jako ozdobu můžete použít jahodu s limetkou
 




Jahodovo-mátová limonáda s ovocem
Recept: 3 jahody, limetka, 1 lžíce jahodovo-mátového sirupu (vybrali jsme na letošním Apetit pikniku od Báry Kalinové z Chutnaj chutné chutney)
Postup:
- jahody rozmixujete a přecedíte přes husté sítko - získáte tak čistou šťávu bez zrníček
- 1 lžíci sirupu zalijete perlivou/neperlivou vodou
- jahody a limetku nakrájíte a vložíte do sklenice
- sklenici ozdobíme limetkou




 

23.6. (jab)
Tématický seriál

Víme, co pijeme – úvod

11.2.

Pokud chceme zjistit, jaká je aktuální kvalita pitné vody ve vašem městě městě, stačí navštívit www stránky vodárenských...

Víme, co pijeme – ověřování fyzikálních, chemických a organoleptických ukazatelů

11.5.

V předchozích dílech našeho seriálu o kvalitě vody jsme si představili mikroorganismy, které by se rozhodně neměly v...

Víme, co pijeme – ověřování mikrobiologické nezávadnosti

15.2.

V minulém díle jsme vysvětlili, jaký je rozdíl mezi nejvyšší mezní, mezní a doporučenou hodnotou hygienických limitů. Dnes...

Anketa
Pijete vodu z kohoutku?