Rewrite letters from the image.
 
 

Jahodové limonády - tentokrát tak trochu jinak

Jahodové limonády - tentokrát tak trochu jinak

23.6.

Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu CJeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Jahod tedy není nikdy dost :). Tentokrát jsme vyzkoušeli tak trochu netradiční kombinace. Nechejte se inspirovat.. 

Jahodová limonáda s bazalkou
Recept: hrst jahod, 3 stvoly bazalky, jahody a bazalka na ozdobu
Postup:
- jahody a bazalku rozmixujete, použít můžete také šnekový odšťavňovač
- doplníte perlivou/neperlivou vodou dle chuti
- sklenici ozdobíme bazalkou




DOPORUČUJEME: Jahodovo-bezinková limonáda
Recept: 3 jahody, 1 lžíce bezinkového sirupu (my jsme ho nakoupili na letošním Apetit pikniku od autorky blogu S vášní pro jídlo Karolíny)
Postup:
- jahody rozmixujete a přecedíte přes husté sítko - získáte tak čistou šťávu bez zrníček, použít můžete také šnekový odšťavňovač
- doplníte 1 lžíci sirupu a zalijete perlivou/neperlivou vodou dle chuti

23.6. 
Tématický seriál

Víme, co pijeme – úvod

11.2.

Pokud chceme zjistit, jaká je aktuální kvalita pitné vody ve vašem městě městě, stačí navštívit www stránky vodárenských...

Víme, co pijeme – ověřování fyzikálních, chemických a organoleptických ukazatelů

11.5.

V předchozích dílech našeho seriálu o kvalitě vody jsme si představili mikroorganismy, které by se rozhodně neměly v...

Víme, co pijeme – ověřování mikrobiologické nezávadnosti

15.2.

V minulém díle jsme vysvětlili, jaký je rozdíl mezi nejvyšší mezní, mezní a doporučenou hodnotou hygienických limitů. Dnes...

Anketa
Pijete vodu z kohoutku?