23.6.
Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Jahod tedy není nikdy dost :). Tentokrát jsme vyzkoušeli tak trochu netradiční kombinace. Nechejte se inspirovat..
Jahodová limonáda s bazalkou
Recept: hrst jahod, 3 stvoly bazalky, jahody a bazalka na ozdobu
Postup:
- jahody a bazalku rozmixujete, použít můžete také šnekový odšťavňovač
- doplníte perlivou/neperlivou vodou dle chuti
- sklenici ozdobíme bazalkou
DOPORUČUJEME: Jahodovo-bezinková limonáda
Recept: 3 jahody, 1 lžíce bezinkového sirupu (my jsme ho nakoupili na letošním Apetit pikniku od autorky blogu S vášní pro jídlo Karolíny)
Postup:
- jahody rozmixujete a přecedíte přes husté sítko - získáte tak čistou šťávu bez zrníček, použít můžete také šnekový odšťavňovač
- doplníte 1 lžíci sirupu a zalijete perlivou/neperlivou vodou dle chuti
11.2.
Pokud chceme zjistit, jaká je aktuální kvalita pitné vody ve vašem městě městě, stačí navštívit www stránky vodárenských...
11.5.
15.2.
V minulém díle jsme vysvětlili, jaký je rozdíl mezi nejvyšší mezní, mezní a doporučenou hodnotou hygienických limitů. Dnes...